Wat mogen hamsters niet eten?
Knaagdieren

Wat mogen hamsters niet eten?

Als je een hamster in huis haalt moet je natuurlijk goed op de hoogte zijn wat deze lieve dieren wel en niet mogen eten. De meeste producten kunnen ze prima eten en zullen er ook van genieten. Toch is sommige voeding niet goed voor ze en zou zelfs giftig kunnen zijn. We hebben twee overzichtelijke lijsten voor je gemaakt. Een lijst met wat ze wel mogen eten en wat ze absoluut niet mogen eten.

Hamsters zijn dol op eten

Wanneer je een hamster hebt als huisdier wil je hem natuurlijk ook verwennen met lekker eten. Daar houden wij immers zelf ook van. Het is als eerst heel belangrijk dat ze speciaal voer krijgen die bedoeld is voor hamsters. Hier zitten alle voedingswaarden in de ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Verder kun je je hamster natuurlijk voorzien van ander lekkers. Zo zijn ze bijvoorbeeld dol op broccoli, wortel maar ook appel en banaan. Je moet er rekening mee houden dat je iedere keer maar een klein beetje geeft. Wanneer je dit niet doet bestaat er kans dat je huisdier last gaat krijgen van klachten aan de maag en darmen. Hou tijdens het voeren ook goed een oogje in het zeil of ze daadwerkelijk de voeding opeten en niet meenemen naar een vertrouwde plek waar ze het bewaren voor later. Ze voorkom je dat ze voedsel opeten dat niet meer vers is. Wanneer je hamster goed verdrag vertoond maar en een goede vacht heeft weet je dat het gezond is.

Deze producten mogen hamsters eten

Hamsters genieten graag van een goede maaltijd en gelukkig mogen ze dan ook veel verschillende producten hebben om te eten. Bijvoeren doe je het best met groente en fruit simpelweg omdat dit gezond is voor ze maar er zijn ook voldoende andere opties. Denk aan meelwormen en ei. We hebben een overzichtelijke lijst voor je gecreëerd zodat je je hamster gevarieerd eten kan geven.

– Andijvie
– Aubergine
– Avocado
– Banaan
– Broccoli
– Witlof
– Spinazie
– Druif
– Kers
– Peer
– Vlees en vis
– Meelwormen
– Gekookt ei
– Appel
– Wortel
– Courgette
– Paprika
– Mais

Zijn er ook producten dat hamsters niet mogen?

Op de vraag of er ook producten zijn die hamers niet mogen eten kunnen we heel kort zijn. Ja, er zijn zeker voedingsmiddelen die je moet vermijden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan ui, knoflook maar ook salami.

– Klimop
– Berenklauw
– Ui
– Knoflook
– Salami
– Taxus
– Coniferen
– Boterbloem
– Agave
– Cactussen en andere vetplanten
– lavendel
– Monnikskap
– Lupine
– Amaryllis

– Bolgewassen
– Naaldbomen
– Ham
– Haagwinde
– Eikenblad

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.