Tips tegen krabbende katten
Katten

Tips bij krabbende katten

Als de kat de krabpaal negeert en in plaats daarvan meubels gebruikt om voor zijn klauwen te zorgen, zijn maar heel weinig eigenaren enthousiast. Maar er zijn enkele effectieve maatregelen die je kunt nemen.

Plaats de krabpaal op de juiste plek

Kattenbezitters dienen in eerste instantie te controleren of de krabpaal op de juiste plaats staat. Het is het meest logisch om de krabpaal tussen de voederplaats en de favoriete slaapplaats te plaatsen. Deze plek is bijzonder geschikt omdat katten na het opstaan ​​met hun poten krabben om de spieren te strekken. Als de krabpaal echter niet op het gebruikelijke pad van de dieren staat, merken de viervoeters er meestal niets van. Bovendien markeren katten hun territorium door hun klauwen te slijpen – precies in het gebied waar de katten het liefst zijn.

Een krabpaal met geursporen

Daarnaast is een krabpaal met bepaalde geuren ook interessant voor de dieren. Een gebruikt stuk wasgoed is een mogelijk geurspoor. Ook kan het handig zijn om met de kat te spelen op en rond de krabpaal. Hierdoor laten mens en dier ook geursporen achter.

Alternatieven voor behang

Als de dieren de krabpaal toch negeren en liever aan het behang krabben, kan een stuk tapijt of een krabmat ook een goede vervanging zijn voor een krabpaal. Kleine stukjes hout of schors zijn een interessante oplossing. Baasjes moeten zich ook inspannen om katten weg te houden van voorwerpen die al door de dieren kunnen worden bekrast. Herhaaldelijk oppakken en op de krabpaal weer neerzetten lijkt moeizaam, maar op een gegeven moment is de kat het zat…

Ook aluminium- of plasticfolie is goed afschrikkend, net als dubbelzijdig plakband.

In de meeste gevallen moeten kattenbezitters enkele dagen geduld hebben voordat de kat eindelijk de krabpaal accepteert. Uiteraard vereist deze aanpassing veel geduld. Als dierenliefhebbers hun kat betrappen op het krabben van het behang of de deur, is het belangrijk om de katten met een volmondig “nee” te vertellen dat dit niet gewenst is. Het is het meest logisch om het dier in deze situatie op te pakken en direct naar de krabpaal te dragen.

Let op de lichaamstaal van katten

Als katten hun baas krabben, is het gedrag meestal een indicatie van een hoog jachtinstinct of verveling. Sommige dieren krabben hun eigenaren ook na lange tijd geaaid te zijn. Daarom is het belangrijk dat eigenaren de lichaamstaal van hun kat goed leren interpreteren. Dit soort gedrag wordt meestal aangekondigd als de oren van de kat naar de zijkant geneigd zijn of als het haar opgezet is. Als de dieren mensen moedwillig krabben, moeten eigenaren de kat opzettelijk de rug toekeren. Dit leert de kat dat dit gedrag niet de bedoeling is. Bovendien moeten katteneigenaren ervoor zorgen dat de dieren de kans krijgen om hun jachtlust waar te maken. Pluche muizen of ander speelgoed zijn hiervoor aan te raden.Anti Krab Krabschade Bescherming Kat en Hond

Anti Krab Krabschade Bescherming Kat en Hond

8 XXL Vellen – Zonder Punaises – Bankbescherming – Meubelbescherming – Krabpaal

43.2 x 30.5cm – Transparant

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,90)

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.

52cm