9 tips als er een kitten in huis komt
Katten

9 tips als er een kitten in huis komt

Binnenkort krijg jij een wonderschoon katje in huis, zo mooi en zo klein nog. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden als er een kitten in je huis komt. Je begint niet, zomaar aan huisdieren en wilt wel dat deze de verzorging krijgen die ze nodig zijn. Een kitten is zo klein en verdient natuurlijk de aandacht, maar wat dien je nu eigenlijk allemaal te regelen voor je zo een prachtig beestje ophaalt? Wij gaan je in deze blog allerlei tips meegeven die jou kunnen helpen bij de voorbereiding de kitten een fantastische start te bieden.

Aandacht schenken aan de voorbereiding

Het is belangrijk om een zo goed mogelijke voorbereiding te treffen, want de eerste dagen na de verhuizing zijn superbelangrijk. Het begint met de spullen aanschaffen, zoals drink en voerbakken, maar ook een kattenbak en een speeltje mogen niet ontbreken. Mocht een kattenbak nog niet van toepassing zijn, kun je eerste beginnen met een kartonnen doos. Daarnaast is het afsluiten van ramen, deuren en kamers heel belangrijk. De kitten mag namelijk de komende tijd zeker niet naar buiten, in deze periode is het belangrijk dat de kitten went aan het huis.

De allereerste dag en nacht

De kitten is niet eerder alleen geweest, dat maakt dat de kitten niet eerder zonder moeder of broertjes en zusjes heeft geslapen. Dit kan de nodige onrust veroorzaken als je hier niet op voorbereid bent. Zorg voor een warm plekje waar de kitten zich kan terugtrekken, want zo kan het katje toch lekker slapen.

Geef elkaar de ruimte

In sommige gevallen kan een kitten wat schuw reageren, laat dit gewoon op zijn beloop. Als de kitten eraan toe is om te knuffelen dan komt hij of zij wel bij je liggen. Geef elkaar de ruimte die nodig is om aan elkaar te wennen. Wist je dat sommige kitten vrijwel direct losgekomen zijn en veel willen spelen? Belangrijk is wel om niet te lang met de kitten te spelen, want hij of zij is nog hartstikke jong.

Heb jij al een kat in huis en komt er een kitten bij?

Superleuk een nieuw maatje voor je kat, maar probeer hier dan zo goed mogelijk mee om te gaan. Belangrijk is de kitten op de juiste manier aan de kat die je al hebt voor te stellen, anders zal er een hoop stress kunnen ontstaan. Katten kunnen best een beetje grommen naar elkaar in het begin, dat is ook niet eens zo gek. Zorg ervoor dat jezelf in de buurt bent als je ze bij elkaar laat.

Je eerste kitten?

Heb jij nog niet eerder een kat in je huis gehad en wordt dit de eerste kitten die je in huis haalt? Let dan op een aantal belangrijke punten. Het is belangrijk op een open haard te letten als je deze hebt, want je wilt niet dat je kitten zich kan branden. Ook losliggende snoeren en planten dien je goed in de gaten te houden. We kunnen dus wel zeggen dat het verstandig is je huis kittenproof te maken.

Het eten voor je kitten

Geef je kitten hetzelfde voer als het adres waar hij of zij geboren is, want hier is de kitten namelijk aan gewend. In de loop van de tijd zou je langzaam over kunnen gaan op voer wat jij graag wilt geven. Dit doe je door het voer steeds iets meer te vermengen met het oude voer, totdat je volledig op je eigen voer zit.

Ontvlooien en ontwormen

Een kitten krijgt te maken met wormen en nest vlooien, deze kun je eenvoudig behandelen met een worm en vlo middel. Vraag altijd aan de vorige eigenaar of dit al gebeurd is, anders is het belangrijk dit zo snel mogelijk te doen.

Een bezoek aan de dierenarts

Sommige inentingen zijn erg belangrijk, deze dient bij negen en twaalf weken al gegeven te worden. Hiervoor breng je een bezoekje aan de dierenarts, hierbij krijg je dan gelijk een vaccinatieboekje.

Een chip

Is de kitten nog niet gechipt, dan is het verstandig dit wel te laten doen. Men kan door middel van de chip namelijk achterhalen bij wie de kitten thuishoort.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.