De tien beste huisdieren voor kinderen
Verzorging en weetjes

De acht beste huisdieren voor kinderen

“Ik wil een hond!”,Of wil je liever een muis, een hond, een kat of een cavia? De meeste kinderen dromen er ooit van om een ​​huisdier te hebben. Als de tijd daar is, moet je voorbereid zijn en controleren of het een goed idee is. Factoren als de leeftijd van het kind, hoeveel mensen er in het huishouden wonen en anderen spelen hierbij een grote rol. Het belangrijkste is echter altijd: Een huisdier is geen (leuk) cadeau. Hoewel het leuk is om je kind te verrassen met een kleine puppy voor Kerstmis, zijn huisdieren iets wat leeft en die verzorging nodig hebben. In tegenstelling tot knuffels zijn echte dieren niet alleen om mee te knuffelen en mee te spelen. Ze brengen veel taken met zich mee die niet mogen worden onderschat. Als je toch een huisdier voor jouw kind wilt kopen, moet je goed nadenken over welk huisdier. Hier zijn tien dieren die over het algemeen goede huisdieren zijn voor kinderen.

Vissen in het aquarium

Als je jonge kinderen in huis hebt, zijn vissen een goede optie. Het kind kan tijd besteden aan het kijken naar het huisdier, maar heeft een barrière ertussen. Hierdoor kan het zich voorbereiden op interactie met dieren die het kan aanraken. Goudvissen zijn bijvoorbeeld vrij gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Maar ook andere soorten vissen kunnen probleemloos in het aquarium gehouden worden. Houd er echter rekening mee dat het aquarium ongeveer een keer per week moet worden schoongemaakt. Afhankelijk van de leeftijd en interesses van het kind zal dit je waarschijnlijk bijblijven. En nog iets: voor veel vissen is het grootste risico overvoeding. Dus hier is een geweldige manier voor kinderen om een ​​schema en maaltijdplan op te stellen en verantwoordelijkheid te nemen voor het oppassen van huisdieren.

Reptielen – hagedissen, schildpadden en meer

Schildpadden en andere reptielen zijn ook goede huisdieren voor kinderen, omdat ouders veel tijd hebben om de juiste zorg en behandeling voor kinderen te modelleren. Sommige van deze dieren kunnen wel 50 jaar oud worden. Bovendien veroorzaken reptielen geen allergieën, maar kunnen ze bacteriële infecties overbrengen. Maar alleen als ze niet goed worden verzorgd. Het goed leren verzorgen van de huisdieren is daarom van levensbelang voor de kinderen.

Vogels – grasparkieten, papegaaien en co.

Oudere kinderen die verantwoordelijkheid en interesse hebben getoond, kunnen echt veel met vogels doen. Houd er rekening mee dat vogels rommelig kunnen zijn, dus dagelijkse schoonmaak zal deel uitmaken van de routine. Veel vogels zijn tolerant ten opzichte van kinderen en kunnen geweldige metgezellen zijn voor een rustiger of meer introvert kind.

Cavia

Cavia’s zijn goede huisdieren voor kinderen die graag knuffelen en niet bang zijn om aangeraakt te worden. Deze huisdieren zijn geen nachtdieren en houden ervan om vastgehouden te worden. Ze kunnen ook piepen en zullen hun kind vaak begroeten, waardoor de binding toeneemt. Een goede leeftijd voor het omgaan met een cavia is vanaf ongeveer zes jaar, d.w.z. wanneer het kind naar school gaat. Met dit kleine dier bied je een vriend aan om mee te praten, mee te spelen en plezier mee te hebben. Net als bij andere dieren leert het ook verantwoordelijkheid te nemen voor een levend wezen.

Honden, het favoriete huisdier van de meeste kinderen

Je hebt je vast al afgevraagd sinds wanner de mens honden heeft gehouden. Honden zijn tenslotte al lang het favoriete huisdier van kleine kinderen. Het is echter belangrijk op te merken dat puppy’s en peuters inderdaad een zeer slechte combinatie kunnen zijn. Jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld onbedoeld hard of pijnlijk luid zijn. Puppy’s kunnen dan leren bang te zijn voor het kind of zelfs agressief worden naar het kind toe.

Bovendien vereist het opvoeden van een hond focus en toewijding, en als je ook voor een peuter zorgt, kan daar één van beiden onder lijden. Toegeven aan het ouderschap is echter een fout die je zal blijven achtervolgen. Honden zijn dus meer voor oudere kinderen of voor rustigere kinderen die zich op één ding kunnen concentreren en ergens enthousiast van worden. In dit geval kun je honden- en kindtraining perfect combineren.

Katten

De meeste mensen houden van katten, of honden. Voor kinderen kunnen katten echter een betere keuze zijn. Want ook al moet je goed voor de kleine knuffelbeesten zorgen, ze zijn veel zelfstandiger dan honden. Dit betekent dat katten overdag vaak hun eigen gang gaan en graag veel slapen. Aan de andere kant is spelen met een nieuw kitten een genot. Maar katten zijn ook een meerjarige verbintenis die routines zoals het schoonmaken van de kattenbak kan omvatten. Als je kind een solide ervaring heeft met kleine knaagdieren, en kooien schoonmaken, en een kitten wil, is het waarschijnlijk een goede combinatie. Het is echter uiterst belangrijk om jezelf en je kind goed voor te stellen aan een nieuwe kat. Vooral in het begin betekent dit dat je wat tijd moet investeren en routines moet instellen. Houd er ook rekening mee dat sommige katten erg gevoelig zijn voor trillingen en geluid. Als jouw huishouden bijzonder wild is of als je meerdere kinderen heeft, moet je een “nest” maken waar de kat zich kan terugtrekken.

Ratten of muizen, vreugde voor de één, verdriet voor de ander

Hoewel veel ouders niet van ratten en muizen houden, kunnen veel kinderen juist enthousiast zijn over de kleine knaagdieren. Hoewel ratten nachtdieren zijn, passen ze zich aan. Ze kunnen goed overweg met kinderen en hebben de neiging om niet te bijten. Als je één rat overweegt, kun je er beter twee plannen. Omdat ratten gezelschap nodig hebben als je kind er niet is. Het is vergelijkbaar met muizen.

Chinchilla

Dit prachtige wezen is één van de beste huisdieren voor kinderen als de kinderen wat ouder zijn. Chinchilla’s zijn echter een beetje gevoelig. Ze houden niet van kou en hebben voedsel nodig zoals korrels en groen hooi. Daarnaast hebben chinchilla’s ook speelgoed nodig waarop gekauwd kan worden. Als het je lukt om een ​​chinchilla te temmen, is het een behoorlijk goede (knuffel)vriend. Het beste van alles is dat chinchilla’s geurloos zijn! Lee ook het artikel over; Chinchilla als huisdier?

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.