Kat in de reismand of transportbox krijgen
Katten

Kat in de reismand krijgen

Kat in de reismand krijgen. Een kat vervoeren is eenvoudig. Maar pas nadat ze in de reismand zit. We laten je zien hoe je je pelsneus zonder stress in de box kunt krijgen en hoe je ze erin kunt kalmeren.

Voorbereidingen voor het eigenlijke transport

U kunt uw kat het beste enige tijd voor transport aan de vreemde bak laten wennen. Maak er een grot van (cover it), maak de ondergrond lekker knuffelig en plaats de transportbox ergens in de kamer zodat je lieveling hem in alle rust kan ontdekken en verkennen.

Zodra uw kat zich in de kattenbak heeft genesteld, kunt u proberen het hek te sluiten en de kattenbak een beetje door het huis te dragen. Je kat heeft de ervaring “Hé, hier gebeurt me niets – dus de doos is echt in orde”.

Voorbereidingen op de dag van transport

Als de grote dag is aangebroken, moet je eerst uitgebreid met je kat spelen, zodat ze moe wordt en het liefst zelfs doorslaapt tijdens de reis (in ieder geval gedeeltelijk). Vervolgens sluit je alle ramen en deuren in de kamer waar je pelsneus op dat moment zit.

Uw kat kunt u het beste voor de reis niets te eten geven!

In het beste geval is je kattenbak al gevuld met een zacht en absorberend kussen dat naar huis ruikt. Zo niet, zorg er dan voor! Meestal gebruiken we een handdoek die we vooraf op het slaapgedeelte leggen. Zo trekt er een vertrouwde geur naar binnen en zijn we ook voorbereid als er een ongelukje in de box zit.

Plaats de kat in de reismand

Als uw kat al gewend is aan de transportbox, kunt u nu proberen hem voorzichtig in de open box te plaatsen (bij hardshell boxen kunt u het deksel verwijderen).

Of je kunt gewoon je pelsneus het hol in lokken met een paar lekkernijen. Normaal gesproken blijft het probleemloos op zijn plek zitten en kun je alles veilig afsluiten.

Laat indien mogelijk twee mensen de reismand of transportbox plaatsen en sluiten, omdat dit veel gemakkelijker is.

Voor katten die bang zijn voor de kattenbak moet je het iets anders doen: plaats de kattenbak op de grond met de achterkant op de grond, met de opening naar boven. Pak dan voorzichtig je poesje op en plaats haar staart eerst in de doos.

Sluit dan snel de ingang en haal even adem – maar pas nadat je de box weer normaal hebt gezet.

Kalmeer de kat

Probeer wat kattenkruid, een traktatie of een speeltje aan de doos toe te voegen. Als dat niet helpt, kunt u (in overleg met uw dierenarts) kattenkalmeerders gebruiken. Een kattenferomoonspray kan ook helpen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.

Creme/Antraciet - 58x38x33 cm