Is jouw hond ook zo gek op fruit?
Honden

Is jouw hond ook zo gek op fruit?

De meeste honden zijn gek op fruit maar ook groente gaat er zeker in. Het is niet noodzakelijk dat ze dit iedere dag krijgen want het past immers niet in hun dieet. Toch kan het prima dienen als tussendoortje en biedt het talloze gezondheidsvoordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld gek op spinazie, blauwe bessen maar ook zoete aardappel. Er zijn een aantal producten die je moet vermijden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan paddenstoelen, knoflook, druiven, noten en rozijnen.

Hier moet je rekening mee houden

Waar je altijd rekening mee moet houden is dat honden niet het aantal groente en fruit nodig hebben dat wij moeten binnen moeten krijgen. Voor mensen is het advies minimaal 300 gram groente per dag en twee stuks fruit. Honden hebben voldoende aan één stuk fruit of een beetje groente als bijvoorbeeld snack. Let er verder op dat je hond geen allergische reacties krijgt en geef niet teveel. In de meeste fruitsoorten zitten behoorlijk wat suikers. Verder bevat groente en fruit veel vezels wat gezond is maar teveel kan resulteren in diarree en zelfs misselijkheid. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Soorten groente en fruit voor honden

Honden mogen de meeste soorten groente en fruit wel eten maar niet allemaal. Banaan, meloen, zoete aardappel maar ook sperziebonen zijn zeker favorieten bij de viervoeters. We hebben meerder soorten groente en fruit op een rij gezet waar honden dol op zijn!

Banaan

De eerste fruitsoort waar honden dol op zijn, is banaan. Ze bevatten veel vezels maar ook verschillende vitamines. De schil van de banaan moet worden verwijderd want dit kan een verstopping veroorzaken. Je kunt de banaan prakken of snijden in plakjes.

Meloen

Op warme dagen is het een uitstekend idee om je hond een stukje meloen te geven. Het is niet alleen gezond door alle vitamines en antioxidanten maar ook het bevat ook een hoop vocht waardoor je viervoeter lekker gehydrateerd kan blijven. Zowel de schil als pitten moeten natuurlijk worden verwijderd.

Zoete aardappel

De zoete aardappel is voor iedere hond een heerlijk tussendoortje. Er zit maar weinig vet en bevat veel vitamines evenals vezels. De zoete aardappel zorgt voor een hogere immuunsysteem maar biedt daarnaast ook voordelen aan de vacht, huid en spieren van de hond. De schil moet je verwijderen voordat je het aanbiedt.

Sperziebonen

Veel honden eten ze graag, sperziebonen. Het zit boordevol vezels maar ook vitamines, magnesium, ijzer en mineralen. je kunt ze zowel gekookt- als rauw geven. Zorg dat je geen kruiden gebruikt. Zelfs dierenarts vinden deze groente een echte aanrader voor de hond. Kortom, sperziebonen zijn een fantastische snack voor als je hond tussendoor trekt heeft!


Appel

Wil je een stuk fruit delen met je hond dan is de appel een goede keuze. Ze zijn hartstikke gezond door de vele vitamines, vezels en antioxidanten. Een extra voordeel van de appel is dat het zorgt voor een betere adem. Als je een appel wilt geven dient deze in stukken gesneden te worden. Verwijder de klokhuis maar ook de pitten want deze kunnen giftig zijn.

Blauwe bessen

Een ander fruitsoort dat je hond zeker mag zijn blauwe bessen. Ze zitten vooral vol met vitamine K en C maar zijn ook belangrijk voor een verbeterde immuunsysteem. In de warme zomermaanden kun je ze ook bessen uit de vriezer geven. Koelen ze lekker van af. Drie bessen per dag is het maximale wat je mag geven.

Spinazie

Eén van de beste groente die je je hond kunt geven is spinazie. Naast dat het vol zit met vitamines is het ook goed voor een verhoogde energie. Stoom de spinazie zodat alle de gezonde stoffen niet vervliegen. vermijdt natuurlijk kruiden die je normaal gesproken voor jezelf gebruikt.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.