Pollenallergie bij hond of kat
Honden Katten

Pollenallergie bij hond of kat

Het komt vaak voor dat men denkt dat zijn hond of kat klachten hebben dat lijkt op hooikoorts. Dat kan zeker kloppen want pollenallergie komt heel vaak voor bij deze huisdieren. Op het moment dat er allergenen in contact komen de huid zal er een allergische reactie ontstaan. Dit komt in de meeste gevallen door stuifmeel maar het kan ook komen door bijvoorbeeld huismijt.

Pollenallergie herkennen bij hond of kat

Op het moment dat de pollen vrijkomen kan je hond of kat last gaan krijgen van verschillende symptomen. De meeste dieren hebben last van jeuk maar ook ontstaat er een rode huid. Vaak gaat dit ook nog eens gepaard met verschillende ontstekingen en problemen aan de vacht. Symptomen die minder voorkomen maar waar je een pollenallergie ook aan kunt herkennen is bijvoorbeeld ogen die geïrriteerd raken en ook kunnen er korstjes ontstaan. Als je veel in natuurgebieden loopt kan het voorkomen dat ze extra last krijgen van de pootjes en hier mogelijk aan gaan kluiven om de jeuk te verminderen. Je kunt deze gebieden op dat moment dan ook beter vermijden.

Het behandelen van pollenallergie

Als je hond of kat last hebt van pollenallergie wil je dit natuurlijk logischerwijs zo snel mogelijk behandelen. Er zijn verschillende dingen die je kunt uitproberen en het is aan te raden om te kijken wat het beste bij jouw huisdier past. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale spray aanschaffen dat er voor zorgt dat je huisdier een een beschermlaag krijgt. Zo voorkom je dat pollen niet in aanraking komen met de huid. Wat je verder kunt doen is gebruik maken van een luchtreiniger in huis. Pollen krijgen dan weinig kans om binnen te dringen. Omdat de pollen natuurlijk in de vacht terechtkomen is het goed om je dier te behandelen met shampoo die zich focust op de huid met allergie.

Als alles niet meer helpt kun je een bezoek brengen aan de dierenarts. Deze zal de hond eerst uitgebreid controleren en zal vervolgens waarschijnlijk medicijnen voorschrijven. Hou er rekening mee dat deze medicijnen er alleen voor zorgen dat de symptomen worden onderdrukt. Ze zullen er helaas nooit helemaal vanaf zijn.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie dieren, en honden vaak voor hem. Een echte hondenmens, maar ook andere dieren zijn prachtig, en vinden hem prachtig. Zo kan het gebeuren dat een hele kudde koeien naar het hek komt rennen als hij langs loopt. Want samen met Chico (een Australische Herder) loopt hij heel wat door het landschap in Tirol (de plek waar beide wonen).

Chico is overigens een echte Aussie. Wild en soms onstuimig, blaft wat af, en is ontzettend lief en wil altijd dolgraag knuffelen. Niet een hond dus voor een beginnende hondenvriend, maar echt een hond waar wat ervaring voor nodig is.

120 tabletten - Tegen alle soorten allergie

12 Kilo